Workshops: op een andere manier leren 

Regelmatig organiseren we workshops (deze zijn voor onze leerlingen vaak gratis). We nodigen dan zeer ervaren (internationale) muzikanten uit die je graag de kneepjes van het vak bijbrengen. Zo organiseerden wij al eerder enkele zangworkshops, bandworkshops en songwriting-workshops.

Zo is dit het resultaat van een Songwriting/Videoproject in 1 dag met het Rotterdam Youth Choir van GSR in samenwerking met maXMusic. 14 jongeren schrijven onder professionele begeleiding een eigen songtekst rond het thema 'respect in Rotterdam'.

 

Zangworkshop met Franky Mc Coy (U.S.A.) 

Frankie Mc. Coy, afkomstig uit San Fransisco is een zangeres met grote longen en de betere diva-trekjes. Zij heeft gewerkt met o.a. "The Weather Girls" en participeerde in diverse dance-projecten, waaronder met Sash, met wie zij een wereldhit scoorde. Haar stijl is te vergelijken met die van Jill Scott en Macy Gray.

 

Bandworkshop Docenten / Leerlingen

Niets is leuker dan optreden met een band voor een groot publiek. Daarom organiseerden wij een optreden voor onze gelegenheidsband, bestaande uit diverse leerlingen en docenten. Twee keer repeteren en huppakee, het podium op. Ook dit was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.